IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
15:24 | 21 февруари 2019
Обновен: 19:35 | 18 април 2024

Зaпознават варненчета със зимните спортове (СНИМКИ)

„Зимно предизвикателство“ се провежда и днес

По материала работи: Слав Велев
Зaпознават варненчета със зимните спортове (СНИМКИ)

За поредна година Варна се включва в проявата "Зимно предизвикателство". Директорите на училищата  излъчват представителна група до 20 ученици, II-VII клас, които участват в отбелязването на инициативата вчера и днес и се запознават с част от зимните спортове. И днес от 13,15 ч. на ледената пързалка в ОСРК „Младост” ще има демонстративни изпълнения на състезатели по фигурно пързаляне, а след това безплатно ползване на съоръжението (с осигурени кънки) в рамките до 15,45 ч. за присъстващите ученици и учители.

 

Събитието се организира от дирекция „Спорт” със съдействието на ОП „Спорт – Варна”, СК „Ледени спортове”, СК „Одесос“, по инициатива на Българска асоциация „Спорт за всички”. Проявата е без състезателен характер, а целта на този спортен празник е да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на зимни спортове. Предизвикателството е организирано така, че да осигури безплатен достъп на желаещите ученици до зимната ледена пързалка и безплатни кънки.

 

Проявата се провежда от 1994 г. всяка година през месеците февруари и март, като се реализира във все повече градове и зимни курорти на страната ни и включва различни видове зимни надпревари с атрактивни и привлекателни конкурсни елементи.

 

Снимки ПЛАМЕН ГУТИНОВ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Новини Варна