IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
11:35 | 15 юни 2019
Обновен: 20:27 | 16 април 2024

Концерт в подкрепа на семейства на загинали в системата на МВР се проведе във Варна (СНИМКИ)

По материала работи: Слав Велев
Концерт в подкрепа на семейства на загинали в системата на МВР се проведе във Варна (СНИМКИ)

 

10-ти юбилеен концерт „С обич за децата, в памет на бащите герои“  се проведе в Морската градина във Варна. Проявата се организира от Синдикалната федерация на служителите в МВР – Варна, която чества десет години от своето основаване. Инициативата е в подкрепа на децата и семействата на загинали и пострадали при изпълнение на служебния си дълг полицаи и пожарникари от Областните структури на МВР и е под патронажа на кмета на Варна. Гости на събитието бяха министърът на вътрешните работи Младен Маринов, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Варна Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, директорът на ОД МВР - Варна комисар Даниел Пашов и директорът на ОД на МВР - Добрич комисар Никола Панчев. Средствата, събрани по време на концерта, ще отидат за подпомагане на децата и семействата им. Събитието откри министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

 

„Трябва всички да си спомняме подвига на нашите колеги, които служейки на обществения интерес, са загубили живота си и са оставили семействата си твърде рано. Нашата цел е да направим така че да помагаме постоянно на близкити им и особено на децета, които израстват без някой от родителите си, за да могат те да се чувстват пълноценни, да чувстват че цялата система на МВР и обществото е в тяхна подкрепа“, каза министърът на вътрешните работи Младен Младенов.

 

Представителният духов оркестър на Военноморските сили на Република България с диригент  капитан трети ранг Мирослав Трифонов сложи начало на благотворителния концерт с изпълнение на националния химн.

 

Присъстващите имаха възможност да видят демонстрации с полицейска, пожарна техника и помощни средства, както и с обучени полицейски кучета. Представена беше и военна техника на Военноморските сили и на Военна полиция. 110 деца в страната са загубили родител, по време на службата му.

 

 „Всички сме с тях и винаги ще им помагаме, защото ние сме едно голямо семейство. Никога няма да ги оставим, затова сме всяка година тука, с инициативи и винаги ще го правим“ , каза Мирослав Митев, кримналист от сектор БНТЛ при ОДМВР-Варна.

 

В благотворителната концертна програма се включиха и десетки деца, с танцови и музикални заложби.

 

Кметът Иван Портних поздрави организаторите и участниците в събитието, като благодари на всички служители на органите на реда за всеотдайността и високия професионализъм. 

 

Снимки: Live.Varna.bg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Новини Варна