IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
16:18 | 15 юни 2019
Обновен: 13:32 | 17 април 2024

Приключи цялостният ремонт на улица „Цар Симеон I” във Варна (СНИМКИ)

Обособени са нови пешеходни зони

По материала работи: Слав Велев
Приключи цялостният ремонт на улица „Цар Симеон  I” във Варна (СНИМКИ)

Приключи цялостният ремонт на улица "Цар Симеон I" във Варна. Той беше извършен по проект на Оперативна програма „Региони в растеж“ и е част от продължението на инициативата за изграждането на пешеходния ринг на града. Оглед на ремонта направи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова. Целта на местната администрация е по-доброто свързване на пешеходния ринг с морската градина.

 

„Говорим и за ремонта, който се случва на  улица „Михаил Колони“ и Шишковата градинка. От друга страна пристанищната зона, която продължаваме да социализираме, убеден съм че тя ще се превърне в част от градската среда, с преместването на пристанищните мощности на  Варна Запад.

 

Подходът в централната градска част ще е пешеходците да имат предимство пред автомобилите, коментира още кметът Иван Портних.

 

По време на ремонта на улица "Цар Симеон I"  беше открита ценна находка, югозападната порта на античния Одесос.

 

В съвсем кратки срокове, прилежащата градинка ще бъде социализирана, тоест и гостите и ние варненци да имаме достъп до тези забележителности, каза още кметът Иван Портних. Той припомни, че в непосредствена близост се намират и Музеят на възраждането и Етнографският музей, както и Базиликата, а новооткритата ценна находка обогатява културно-историческия маршрут. Това беше идеята на пешеходния ринг - да дава лесен достъп до тези обектите, музеите, галериите“, каза още кметът.

 

На улица „Цар Симеон I“ са подменени настилките и съществуващите тротоари с нови, а тези в зоната на кръстовищата и пешеходните пътеки са с рампи за достъпност и са поставени ивици от тактилни плочи. Изградена е нова велоалея. Подменена е осветителната инсталация по трасето и са монтирани нови стълбове за осветяване на уличната част. Частично е реконструирана и ремонтирана съществуващата ВиК инфраструктура.

 

Александър Йорданов

 

Снимки:Live.Varma.bg

 

 

 

 

 

Коментари

Новини Варна