IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Община Варна
12:03 | 28 август 2017
Обновен: 20:35 | 22 април 2024

Приключват летните ремонти в 30 училища и 22 детски градини

По-мащабните строителни дейности са извършени в 9 школа

По материала работи: Ставри Таргов
Приключват летните ремонти в 30 училища и 22 детски градини

Летните ремонти на 30 училища и 22 детски градини на територията на община Варна приключват, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“.

 

По-мащабните строителни дейности в училищата са извършени в IV Езикова гимназия „Фр. Ж. Кюри“ - ремонт на парна инсталация, подмяна на съществуваща метална дограма, подмяна врати и на ел. табла, боядисване на помещения; в СУ „Св. Климент Охридски“ – частична външна топлоизолация, в ОУ „Йордан Йовков“ - текущ ремонт на помещения, в ОУ „Свети Патриарх Евтимий“ – поставяне на стълбищен профил и на первази от гранитогрес, в ОУ „Ангел Кънчев“ и в ОУ „Васил Друмев“ – ремонт на санитарни помещения, в ОДК- Варна, - обновяване на коридори, в Средношколското общежитие - полагане на нова външна мазилка на корпус Б, в ОУ „Цар Симеон І“ – подмяна на врати на класни стаи, подмяна на вертикални щрангове, в НГХНИ „Константин Преславски“ – ремонт на покрива, изграждане на инсталация за пожароизвестяване и мълниезащита, в ОУ „Стоян Михайловски“ – саниране на северната фасада на корпус А1, ремонт на тротоарна настилка в училищния двор и др.

 

Строително-ремонтните дейности в част от детски градини са приключили,а в останалите това ще стане до края на месеца.

 

В ДГ „Петър Берон" е извършен основен ремонт на покрива, подмяна на топлообменник и на котел, в ДГ „Гълъбче" - укрепване на тераса, в ДГ „Моряче" - хидроизолация на покрива. Основен ремонт на санитарни помещения е извършен в ДГ „Дружба", ДГ „Незабравка" и ДГ „Маргаритка".

 

Изградена е мълниезащита и е направен ремонт на покривите в детските градини „Ян Бибиян", „Зорница" и „Дружба".

Черно море

Коментари

Новини Варна