IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Община Варна
12:27 | 23 ноември 2017
Обновен: 18:27 | 28 март 2024

Контролен център следи автобусният трафик във Варна

От ТАСРУД могат да променят графика на светофарите в случай на задръстване (СНИМКИ)

По материала работи: Борис Проданов
Контролен център следи автобусният трафик във Варна

За контрола на апаратите за електронни билите и автобусите по улиците на Варна отговаря общинското предприятие ТАСРУД. В Центъра има изключителна техника, която 24 ч. в денонощието следи с камери в реално време ключовите кръстовища в бързия автобусен коридор. Операторите имат достъп до информация за всеки автобус, който е по улиците в града – номер, име на шофьора, придвижване спрямо разписанието и всичко друго. На специални монитори се изписват и монетните наличности в машините за продажба на билети, както и оборотите във всеки един момент.

Камерите са с изключителна разделителна способност, която позволява практически да се следи всичко по кръстовищата. Служителите могат да променят графика на светофарите и така да облекчават евентуално трафика при задръстване в някоя от ключовите дестинации.

Възможността да се продават електронни билети ще премести повечето от кондукторите в автобусите на длъжност „контрольори“ в ТАСРУД. Това най-вероятно ще стане с въвеждането на новата транспортна схема на Варна.

 

Борис Проданов

 

Снимки Пламен Гутинов

 

Още по темата: Във Варна вече се продават електронни билети за градския транспорт

Коментари

Новини Варна