IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Избрано
11:18 | 28 юни 2018
Обновен: 16:24 | 11 април 2024

Стабилно е състоянието на общинските лечебни заведения във Варна

На „Жилфонд“ ще бъдат вменени нови дейности, реши ОбС

По материала работи: Борис Проданов
Стабилно е състоянието на общинските лечебни заведения във Варна

В стабилно финансово състояние са общинските болници и диагностично-консултативни центрове във Варна. Това стана ясно на 32-ото заседание на ОбС – Варна, на което окончателно бяха приети годишните финансови отчети на лечебните заведения за 2017 г. Освободени от отговорност бяха управителите и контрольорите. Избрани бяха одиторите за 2018 г. Като цяло резултатите в последните 10 – 15 г. на поликлиниките и болниците са близки, което лесно се обяснява със състоянието и конюктурата на родното здравеопазване в момента.

 

За „Жилфонд“ ЕООД беше предложено да се вменят дейности, които да спестяват на общината средства, „вдъхвайки“ живот в дружеството. За целта трябва да се инвестира сериозно – основно в техника. Дебатът по темата ще се прехвърли в комисиите към ОбС. Одитът за 2017-а беше приет.

 

Преди това, при определяне на дневния ред за 32-ото заседание на ОбС – Варна, отпадна предложението за разглеждане и преименуване на около 200 местности с турски и гръцки имена. Риториката по тази тема е за поредна сесия (като преди това с нея в предишния си мандат също е бил ангажиран Общинския съвет), но наличието вече на 2 предложения, препраща възможните варианти към ресорните комисии. Дебатът донесе déjà vu на всички, които следят случващото се в местния парламент, а след проведено гласуване предложението за преименуване на местностите не влезе в дневния ред.

 

Снимка Пламен Гутинов

 

Още по темата: ОбС – Варна, днес се събира за 32-рата си сесия

Коментари

Новини Варна