IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Други
09:44 | 7 януари 2018
Обновен: 14:13 | 24 април 2024

Съдят Уейнстейн за натиск върху жертва на изнасилване

По материала работи: Борис Проданов
Съдят Уейнстейн за натиск върху жертва на изнасилване

Бившият адвокат на американската актриса Пас де ла Хуерта подаде съдебен иск срещу продуцента Харви Уайнстайн и бившия заместник-прокурор на окръг Бронкс Майкъл Рубин, като ги обвини в заговор да принудят бившия му клиент да се откаже от идеята да привлече към отговорност продуцента за изнасилване.

 

Адвокатът Аарон Филър внесе иска си в петък в съд в Лос Анджелис, щата Калифорния. Той твърди, че Рубин е измамил актрисата, представяйки се пред нея за адвокат, специализиран в защитата на правата на жертвите на сексуално насилие.

 

В действителност бившият заместник-прокурор действал от името на Уейнстейн, прибягвайки до заплахи и изнудване. Филър обвинява Рубин в опит да получи резултатите от психиатричен преглед на Пас де ла Хуерта, за да принуди актрисата да оттегли обвиненията от полицията. Рубин отхвърля обвиненията и ги свързва с желанието на Филър да си отмъсти за загубата на изгодния клиент.

 

Де Ла Хуерта наистина е наела друг адвокат, но тя не е оттеглила обвиненията си срещу Уейнстейн. "Никога не съм се срещал Харви Уейнщайн в живота си", каза Рубин, "Никога не съм правил нещо, с което да осуетя разследването." Пас де ла Хуерта твърди, че през 2010 г. Уейнстейн я е изнасилил на два пъти.

 

С обвинения в сексуален тормоз срещу известния американски продуцент от началото на октомври м.г. излязоха около 50 жени, включително актрисите Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу.

 

БГНЕС

 

Още по темата: Актриса съди Харви Уейнстейн за изнасилване

Коментари

Новини Варна