IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Политика
19:23 | 22 август 2016
Обновен: 09:04 | 22 март 2024

Саркози ще се кандидатира отново за президент

Изборите във Франция са догодина

По материала работи: Юлиян Атанасов
Саркози ще се кандидатира отново за президент

Бившият френски президент Никола Саркози е решил да се кандидатира за втори президентски мандат, съобщават световните агенции.В сряда Саркози ще обяви официално, че ще участва в първичните избори на своята партия "Републиканците". На тях членовете на партията ще определят кой да бъде техният кандидат за президент.Изявлението на Саркози в сряда ще е по повод премиерата на негова книга, озаглавена "Всичко за Франция". В нея бившият президент аргументира мотивите си защо ще се впусне отново в надпреварата за президентския пост.

 

Откъси от книгата бяха качени днес в страницата на Саркози във Фейсбук. "Реших да се кандидатирам на изборите за президент през 2017 г. Франция изисква човек да й отдаде всичко", се казва в един от тях. "Чувствам, че имам силите да водя тази битка в един толкова смутен момент от историята", се казва в друг откъс.Саркози беше победен от Франсоа Оланд на изборите през 2012 г. За да бъде официално издигнат за президент от партията си, Саркози обаче ще трябва да победи на първичните избори бившия френски премиер Ален Жупе, който засега е сочен за фаворит в допитванията. (БТА)

Още от свят: Brexit може да се отложи за края на 2019 г.

Коментари

Новини Варна