IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
11:48 | 21 ноември 2016
Обновен: 13:13 | 12 май 2024

Председателят на ЦИК връчи решението за президентските избори на Румен Радев

По материала работи: Пламен Янков
Председателят на ЦИК връчи решението за президентските избори на Румен Радев

Председателят на ЦИК Ивилина Алексиева връчи днес решението на Централната избирателна комисия за избор на президент и вицепрезидент на България от произведените на 6 и 13 ноември 2016 г. избори.


Удостоверенията и решението на ЦИК бяха връчени на новоизбраните президент и вицепрезидент Румен Радев и Илияна Йотова.


Церемонията откри председателят на парламента Цецка Цачева. Поздравявам ви за победата и за огромното доверие, което получихте от българските граждани, каза Цачева като се обърна към Румен Радев и Илияна Йотова. Вярвам, че няма да пожалите сила и енергия да отговорите на това доверие и да работите в интерес на българските граждани, каза Цачева. Тя поздрави и ЦИК за огромната работа за добрата организация на изборите.


Радев благодари на всички български граждани, които са упражнили вот на изборите и на всички хора от ЦИК, които по думите му са положили неимоверни усилия за демократично, честно и прозрачно провеждане на изборите. Връчването на мандата е израз на признание за тези избори. Това е изключително отговорен и задължаващ акт и ви уверявам, че ще работим и ще отдадем сили и енергия за демократична и просперираща България, каза още Румен Радев.

 

БТА

Коментари

Новини Варна