IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
12:31 | 23 ноември 2016
Обновен: 20:37 | 18 май 2024

Плевнелиев на консултации с патриотите: Дано не се стигне до разпускане на парламента

Той заяви още, че е притеснен от всичко, което е чул в консултациите досега

По материала работи: Борис Проданов
Плевнелиев на консултации с патриотите: Дано не се стигне до разпускане на парламента

Президентът Росен Плевнелиев провежда консултации с представителите на ПГ на Патриотичния фронт, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. В началото на срещата, на която присъстват председателят на ПГ Валери Симеонов и депутатът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, президентът Плевнелиев заяви отново, че като държавен глава полага всички усилия политическата криза, започнала с приетата оставка на правителството на Бойко Борисов, да не прерасне в парламентарна.

"За мен е важно да посочим проблема, но и да положим всички усилия да не се стигне до разпускане на парламента", каза Плевнелиев. Той заяви още, че е притеснен от всичко, което е чул в консултациите досега. На консултациите с представителите на парламентарните групи се дискутира възможността да бъде съставено ново правителство в рамките на действащото Народно събрание, възможните дати за предсрочни парламентарни избори, както и неотложните приоритети, които са на дневен ред в 43-ия парламент.

По-късно днес Росен Плевнелиев ще се срещне с представителите на ПГ на "Български демократичен център -Народен съюз".

 

Четете още КС: Плевнелиев не може да разпусне парламента и да насрочи избори

Коментари

Новини Варна