IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Политика
11:02 | 20 август 2017
Обновен: 18:31 | 25 април 2024

Вице за протеста по морето: Силикон и татуси от ушите до петите!

Каракачанов пита: 5000 купонжии срещу 500 000, които почиват за новия трудов сезон?

По материала работи: Юлиян Атанасов
Вице за протеста по морето: Силикон и татуси от ушите до петите!

Вицепремиерът Красимир Каракачанов защити акциите на колегата си Валери Симеонов срещу шумните дискотеки по морето и отправи не особено ласкави думи по адрес на протестиращите."Извинявайте, но онзи младеж, който си беше написал на гърба "Аз съм мутра", с татуировки от ушите до петите, наистина ми прилича на мутра", каза лидерът на ВМРО пред Нова тв.Той обясни, че никой не може да го убеди, че това е цветът на българската нация."Или онези девойки със силиконовите устни, които са танцьорки в заведенията. Девойките със силиконовите устни и младежите с големите рамене и татуировки от петите до ушите! Ако това е цветът на българската нация, голяма част от българската нация наистина ще избяга от България", каза Каракачанов.

 

Той се застъпи за гледната точка на хората в хотелите и тези, които имат частни апартаменти в курорта и не могат да заспят до 6 часа сутринта.Каракачанов попита кое е по-важно за българския туризъм – туристите или четири заведения, за чиито собственици се знаело, че са част от ъндърграунда, и техните служители, които естествено лесно можели да бъдат изкарани на протест.

 

"Не става въпрос кои са повече – 5 000 млади хора, които искат да купонясват до сутринта или 500 000, които са отишли да почиват и може би искат да спят и да събират сили за работния сезон", каза още вицепремиерът.Той допълни, че статутът на курорта е важен и се противопостави на твърденията, че "Слънчев бряг" е курорт за купон. Каракачанов се застъпи за идеята да се въведат статути на курортите.Министърът на туризма Николина Ангелова също се застъпи за статутите на курортите. Тя призова и за диалог между двата лагера.

 

"Мислим за диалог и за това, да се намери баланс. Проверките по Черноморието трябва да не вредят на имиджа на курортите ни", каза Ангелкова.Според нея равносметката от проверките ще се отразят и на следващия летен сезон."Трябва да се реши статута на националните ни курорти. Сега не се прави разлика между община и курорт", добави тя.

 

dnes.bg

 

 

Четете още: Тежко болни ще имат право на неодобрени лекарства

Коментари

Новини Варна