Ердоган - единствен кандидат за лидер на ПСР
Партията слага начало на работата за местните избори
Публикувана: 18 Aug 2018 | 10:21

Кандидатурата на президента Реджеп Тайип Ердоган ще бъде единствената за председател на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР), която ще бъде гласувана на редовен партиен конгрес днес, съобщиха турските медии.

 

Очаква се конгресът на ПСР в Анкара да протече бързо с оглед на ваканцията за предстоящия празник Курбан байрам, която вече започна.

 

Програмата предвижда Ердоган да държи реч пред делегатите, а след това бързо да се премине към гласуване на партиен председател и членове на централния изпълнителен комитет на партията.

 

По-рано Анадолската агенция съобщи, позовавайки се на заместник-председателя на ПСР Мустафа Аташ, че на събитието са поканени над 50 държавни глави, както и други високопоставени гости.

 

Конгресът ще отбележи също началото на работата за местните избори през март 2019 г., каза Аташ.

 

"На този конгрес нашият председател (президентът Реджеп Тайип Ердоган) ще намери благодатна почва да сподели с обществеността целите за местните избори", посочи още той.

 

По силата на гласувани на референдума през април 2017 г. конституционни промени турският президент може да принадлежи към политическа партия. През май 2017 г. Ердоган се присъедини отново към ПСР, чийто съосновател е, и още същия месец бе преизбран за председател на партията, припомня БТА.

 

Dnes.bg

 

 

Коментари ( 0 )