IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
19:37 | 22 юли 2019
Обновен: 22:08 | 6 март 2024

Борислав Гуцанов: Единствено конференцията може да ме отзове като председател

Кирил Добрев: Политическите решения на Изпълнителното бюро са факт

По материала работи: Борис Проданов
Борислав Гуцанов: Единствено конференцията може да ме отзове като председател

Политическите решения на Изпълнителното бюро са факт. Ние нямаме по същество отстраняване на градски председател, а политическо решение на Изпълнителното бюро за сваляне на политическо доверие. Това каза по повод случилото се с Борислав Гуцанов Кирил Добрев – зам.-председател на БСП. Той дойде във Варна за участие в заседание на Градския съвет на партията в морския град. Ситуацията създаде напрежение в организацията и затова съм тук, добави той и уточни, че това е оценка, която дава Изпълнителното бюро, а начинът, по който става избирането на председатели, е установен от устава.

 

Решенията на Изпълнителното бюро бяха дискутирани на заседанието, включително и въпросите за предстоящите местни избори.

На заседанието на Градския съвет на БСП във Варна бе разисквана и създалата се ситуация след изявлението на председателя на Националния съвет за снемане на политическото доверие от Борислав Гуцанов и назначаването на Христо Боев за председател. По устав Изпълнителното бюро няма такива правомощия, уточни Гуцанов.

 

Корнелия Нинова може да ми няма политическо доверие, респективно аз също мога да кажа, че й нямам доверие, но това не води до някакво действие. Единствено конференцията, която е избрала всеки един за председател, може да го отзове като такъв. Готов съм да направя крачка назад, ако е за доброто на града, но не и по този начин, това е неприемливо, бе категоричен Борислав Гуцанов.

 

Мариана Стойкова

 

 

Коментари

ArielLex ( преди 3 години )
электронные сигареты что это - https://hqd.wiki
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
ArielLex ( преди 3 години )
купить электронную сигарету в спасске-дальнем - https://hqd.wiki
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна