IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
19:34 | 22 февруари 2017
Обновен: 02:41 | 3 май 2024

Спас Русев официално напусна Левски

Ще предостави акциите си на организациите на феновете, като ще предложи и на изпълнителния директор Даниел Боримиров да стори същото

По материала работи: Борис Проданов
Спас Русев официално напусна Левски

"Днес, 22 февруари, съм принуден да се оттегля от професионален футболен клуб Левски, превръщайки се в третия пореден собственик от най-новата история на клуба, който прави това под натиск на т.нар. фенове. Това не са почтените почитателите на отбора, заради които футбола съществува. Оттеглям се под натиска на онези, заради които няма почтени почитатели", обяви собственикът на Левски Спас Русев в официално обръщение, в което потвърждава оттеглянето си от клуба.

 

В изявлението си на официалния сайт на "сините" Русев уточнява, че ще предостави акциите си на организациите на феновете, като ще предложи и на изпълнителния директор Даниел Боримиров да стори същото. Боримиров е вторият по големина акционер на "Герена", след като наскоро Русев му дари голяма част от акциите си.

 

"Нека онези, които претендират, че милеят за Левски, да поемат бъдещето на клуба в свои ръце. Време е да напуснат комфортната зона на своята анонимност и да застанат пред почтените почитатели на “Левски” с имената си. Защото времето за скритите атаки, подмолните действия и скритите интернет "трол" злодеяния изтече. Мога с ръка на сърцето да кажа, че атмосферата около клуба е токсична и злонамерена. Такава е, защото хора без имена, скрито, зад завесата, на която пише измамното “фен клуб”, се опитват да дърпат конците на най-големия български футболен клуб", допълва Русев.

 

По този начин собствеността в Левски се променя за пореден път в кратък период от време. Първо, дългогодишният президент Тодор Батков дари акциите си на Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов. Година по-късно тримата безвъзмездно прехвърлиха собствеността на Русев. Сега отново акциите на Левски ще бъдат подарени.

 

В понеделник се проведе Общото събрание на акционерите в клуба, където се получи конфликт между една от фенските организации - Тръст "Синя България" и ръководството. Ден по-късно и Националният клуб на привърженика обяви, че прекратява отношенията си действащото ръководство.

 

БГНЕС

 

Още по темата: Левски се сгромоляса

Коментари

Новини Варна