IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
15:38 | 4 юни 2018
Обновен: 04:11 | 6 май 2024

Василики Кадоглу златна на 5 км във Франция

Плувкинята на Астери (Варна) стартира със световни и европейски шампионки

По материала работи: Борис Проданов
Василики Кадоглу златна на 5 км във Франция

На провелия се на 2 юни French Open Water National Championship - Gravelins, Василики Кадоглу (р. 2003 г.) стана шампионка на Франция на едно от най-силните състезания в открити води. Тя спечели златен медал след като преплува дистанцията от 5 км за 59.29 мин. В шампионата участваха 135 жени сред които холандската олимпийска и европейска шампионка Sharon Van Rouwendaal, бразилската световна шампионка Ana Marcela Cunha, френската световна шампионка Aurelie Muller и други национални състезатели от Япония и Канада.

 

Освен Василики в открития национален шампионат на Франция по плуване в открити води взе участие още един състезател на "Астери" - Благовест Тодоров (2001) за който това беше първо участие в подобен форум. В конкуренция с младежи старша възраст Благовест Тодоров се класира на 29-то място в дистанцията от 5 км. 

Състезателите на КПС "Астери" Василики Кадоглу и Благовест Тодоров са с покрити нормативи за участие в Европейско първенство по плуване в открити води за младежи и девойки, което ще се проведе между 13-15 юли в Малта, както и за Световно първенство за младежи и девойки открити води през септември в Израел. Постижението на Василики 59.29 мин и дава право да представи България и на Европейското първенство за жени в Глазгоу през август.

 

Още по темата: Щрихи от утрото" (15.02.2018) - Клуб по плувни спортове „Астери“ Варна празнува 5 години от своето създаване

Коментари

Новини Варна