IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
12:57 | 22 октомври 2018
Обновен: 12:23 | 25 април 2024

Трима играчи бяха наказани за мелето на "Лейкърс" - "Хюстън"

Крис Пол ще се раздели и със сериозна парична сума (ВИДЕО)

По материала работи: Деян Михайлов
Трима играчи бяха наказани за мелето на "Лейкърс" - "Хюстън"

Tрима играчи бяха наказани за мелето в двубоя между "Лос Анджелис лейкърс" и "Хюстън рокетс" в НBA. Брандън Инграм и Раджон Рондо от "езерняците" са със спрени права за съответно четири и три мача, а плеймейкърът на "ракетите" Крис Пол - за два. Тримата няма да получат и възнагражденията си за периода на наказанията.

До инцидента се стигна след нарушение на Инграм четири минути и половина преди края на мача. Докато играчите успокояваха крилото на "езерняците", се стигна до конфликт между Пол и Рондо. Пол хвана Рондо за носа, а последният отвърна с удар с юмрук в лицето на съперника. Инграм притича и също удари Пол с юмрук. Тримата бяха изгонени, а мачът беше подновен след повече от шест минути прекъсване.

 

 

Инграм получава най-тежката санкция, защото "с агресивното си поведение" е предизвикал "ескалиране на ситуацията, като нанесе удар по посока Пол, конфронтира се с официалните лица по враждебен начин и подбуди целия инцидент, изблъсквайки Хардън в гръб", обясниха от лигата.

От "Хюстън" изразиха разочарование от наказанието на Пол. Старши треньорът на "ракетите" Майк Д'Антъни го определи като несправедливо, защото заради по-високата си заплата плеймейкърът ще плати по-голяма глоба.

"Ако искат да го накажат за един мач, за да дадат пример, го разбирам. Но ако говорим за финансовото изражение на наказанието, той трябва да плати три пъти повече, отколкото ще платят другите момчета. Това не ми изглежда редно", каза Д'Антъни.


Пол вече изтърпя първия мач от наказанието си. В негово отсъствие "Хюстън" загуби като гост на "Лос Анджелис клипърс" със 112:115. "Ракетите", които миналия сезон бяха много близо да детронират "Голдън стейт уориърс", допуснаха второ поражение от три мача.

В същото време "Уориърс" загуби за пръв път от началото на новия сезон. Шампионите, които стартираха с две победи в два мача, отстъпиха с 98:100 при гостуването си на "Денвър нъгетс".

Sportal.bg

Коментари

Новини Варна