IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
09:50 | 9 декември 2018
Обновен: 22:39 | 21 април 2024

Челси шокира "гражданите" и ги свали от върха

"Сините" постигнаха победа с 2:0 у дома

По материала работи: Пламен Янков
Снимка: Sportal.bg

Челси шокира Манчестър Сити на своя „Стамфорд Бридж” и постигна победа с 2:0 срещу „гражданите” в дербито от 16-ия кръг на Висшата лига.


Това е първо поражение за тима на Пеп Гуардиола през сезона и по този начин отборът отстъпи първото място на Ливърпул.


След този мач Сити е втори в класирането с актив от 41 точки, а „мърсисайдци” са лидери с точка повече.


„Сините” от Лондон пък са на третата позиция в таблицата с актив от 34 точки и за момента са доста далече от мислите за гонене на титла.


Първото  попадение в мача бе дело на Канте, който се разписа минута преди почивката, а Давид Луис оформи крайния резултат в 78-ата минута.


Срещата започна добре за гостите, които натиснаха противника си в първите минути и дадоха сериозна заявка за три точки с играта си в началото.


В 10-ата минута след ефектна контраатака топката бе подадена на Стърлинг, който обаче от добра позиция не успя да отправи добър удар и Кепа се намеси без проблеми.


Броени минути след това Сане навлезе в наказателното поле на „сините”, но за радост на домакините Давид Луис успя да му попречи да сътвори нещо опасно.


В 33-ата минута Сити отново създаде добро положение, но ударът на Сане от малък ъгъл бе избит от противниковия страж.


Последва разбъркване в наказателното поле на лондончани, което завърши с опит на Сане да отправи удар. Аспиликуета в последния момент обаче го блокира.


В 44-ата минута при първото си положение Челси успя да стигне до попадение и да поведе в резултата.


Алонсо овладя една топка на границата на наказателното поле и намери Азар, а след това белгиецът между двама бранители видя Канте, който от своя страна точно в този момент нахлуваше в наказателното поле.


В крайна сметка французинът с прекрасен удар от 12 метра разпечата Едерсон и даде аванс на лондончани в резултата.


Второто полувреме започна добре за домакините и броени минути след подновяването на играта Вилиан отправи коварен удар от фаул, но Едерсон успя да спаси.


В 52-ата минута отново кариоката бе в светлините на прожекторите, но този път ударът му от границата на наказателното поле бе слаб и стражът на Сити нямаше проблем да улови топката.


Малко след това Уокър отправи хубав удар от фаул, а Кепа боксира топката и така предотврати попадение.


В 78-ата минута Давид Луис уби каквато и да е интрига в мача, след като вкара второто попадение за лондончани. След прекрасно центриране от корнер бранителят засече с глава топката и я прати във вратата на Едерсон.


До самия край нямаше повече голове. 


ЧЕЛСИ - МАНЧЕСТЪР СИТИ 2:0
1:0 Канте 44 
2:0 Давид Луис 78


ЧЕЛСИ: Кепа, Аспиликуета, Рюдигер, Луис, Алонсо, Жоржиньо, Канте, Ковачич (65 - Баркли), Педро, Азар, Вилиан (75 - Лофтъс-Чийк)


МАНЧЕСТЪР СИТИ: Едерсон, Уокър, Стоунс, Лапорт, Делф, Фернандиньо, Бернардо, Давид Силва (68 - Гюндоган), Сане (53 - Жесус), Стърлинг, Марез


Gol.bg 


Берое надви Ботев Враца със спорна дузпа
 

Коментари

Новини Варна