IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Спорт
20:19 | 16 декември 2018
Обновен: 00:48 | 6 март 2024

Челси се справи срещу абоната Брайтън с голове на Педро и Азар

"Сините" се наложиха над противника с 2:1 като гости

По материала работи: Юлиян Атанасов
Челси се справи срещу абоната Брайтън с голове на Педро и Азар

Челси постигна важна победа с 2:1 при визитата си на Брайтън в среща от 17-ия кръг на Висшата лига.След този мач "сините" са 4-и в класирането с актив от 37 точки. Отборът на Маурицио Сари като цяло показа доста по-добър футбол от противника в големи моменти от мача и напълно заслужено стигна до трите точки от този сблъсък.

 

Педро откри в 17-ата минута и даде аванс на гостите напред в резултата, а Азар бе точен в 33-ата минута. Белгиецът асистира и за първото попадение на отбора си. За домакините точен бе Мърч в 66-ата минута. По този начин отборът на Брайтън загуби пореден мач от "сините" и няма победа над лондончани от 1933 година насам.

 

Срещата започна с добро темпо от страна на лондончани и още в 17-ата минута отборът гост стигна до гол във вратата на домакините. Азар с брилянтно подаване намери Педро на далечната греда и за испанеца не остана нищо друго освен да отклони топката в опразнения ъгъл.През следващите минути лондончани продължиха да бъдат по-добрия отбор на терена, а второто попадение за отбора така и не закъсня.В 33-ата минута Вилиан се възползва от грешка в противниковия тим и с фамозен пас изведе Азар сам срещу вратаря, а белгиецът направи спринт от няколко метра и след това от близка дистанция матира противниковия страж.

 

Малко преди почивката Вилиан можеше да направи резултата класически, но с глава не успя да нацели вратата от добра позиция и прати кълбото в аут. Броени минути след подновяването на играта Педро направо чудовищен пропуск и от перфектна позиция някак си стреля над напречната греда. Интригата в този мач бе върната в 66-ата минута от Мърч, който от блика дистанция вкара в опразнения ъгъл.В минутите до края на мача темпото на игра поспадна, а домакините така и не успяха да стигнат до изравнителен гол, макар че създадоха няколко добри атаки.

 

Брайтън - Челси 1:2

0:1 Педро 17

0:2 Азар 33

1:2 Мърч 66

 

Брайтън: Райън, Дънк, Балъгън, Бернардо, Монтоя, Стивънс, Прьопър, Грос, Мърч, Кнокарт (84 - Локадия), Мъри (60 - Андоне)

 

Челси: Кепа, Луис, Рюдигер, Аспиликуета, Алонсо, Канте, Жоржиньо, Ковачич (75 - Баркли), Педро (66 - Лофтъс-Чийк), Вилиан, Азар (83 - Жиру)

 

gol.bg

 

Четете още: Миланско дерби за Филипе Луис

 

 

Коментари

Новини Варна