IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
20:06 | 9 март 2019
Обновен: 15:50 | 26 април 2024

„Рилски спортист“ се измъкна „сух“ от Варна

„Черно море Тича“ издържа 32 минути срещу един от фаворитите за титлата

По материала работи: Пламен Янков
„Рилски спортист“ се измъкна „сух“ от Варна

„Рилски спортист“ постигна своята десета победа от началото на сезона. Възпитаниците на Людмил Хаджисотиров успяха да пречупят в последната четвърт „Черно море Тича“ и да си тръгнат с успех от Варна със 100:82.

 

Двата тима заложиха на атаката в първите минути. „Моряците“ реализираха три тройки още в началните минути, а за „Рилски спортист“ се отличи МаликДиме, но с няколко неуспешни стрелби и алейупзабивка. Домакините на два пъти успяха да имат аванс от 6 точки, но в края на четвъртината гостите най-после започнаха да се справят по-добре в защита и успяха да изравнят при 20:20. „Черно море Тича“ не се пречупи и благодарение Георги Боянов спечелиха първата четвърт с 28:25.

 

При подновяването на играта гостите заложиха на преса по целия терен и това малко обърка варненци. Възпитаниците на Людмил Хаджисотиров използваха ръстовото си предимство и след 3 поредни коша излязоха с точка аванс при 30:31. От този момент нататък гостите не позволяваха да им бъдат отбелязвани лесни кошове. Варненци се опитваха да се държат в мача със стрелба от далечно разстояние. В това се отличи капитанът Пламен Алексиев, който направи първия си пропуск в заключителните секунди на полувремето. Маринчешки реализира кош 6 секунди преди сирената и даде аванс на почивката за „Рилски спортист“ – 47:49.


„Моряците“ стартираха третата четвърт повече от убедително. След размяна на няколко коша, те направиха серия от 14-4 точки и си поведоха с най-голямата разлика от началото на двубоя 65:56. След пет поредни добри защити и серия от 0-13 гостите бързо си върнаха лидерството. Така те влязоха в заключителните минути с преднина от 4 точки – 68:72.


Диме отново напомни за себе си с втората си забивкаалейуп в мача, но „Черно море Тича“ отговори с тройка на Веселин Георгиев. Диме и Дженкинс започнаха все по-лесно да намират път към коша на домакините, докато успеваемостта на варненци в атака ставаше все по-малка. Лидерите на „моряците“ натежаха с нарушения, а младите им съотборници в този двубой не показаха най-добрата си игра от предишните срещи. Така постепенно гостите натрупаха двуцифрен аванс. „Черно море Тича“ пробва да се върне в двубоя със стрелба за три точки, но не се получи и „Рилски спортист“ постигна десетата си победа – 100:82.


За победителите най-полезен бе ЮджийнХарисс 19 точки и Димитър Маринчешки с 18.


За „Черно море Тича“ Георги Боянов отново завърши с дабъл-дабъл–24 точки и 13 борби, а Пламен Алексиев реализира 17 точки и 6 асистенции.

 

АЛЕКСАНДЪР ГЪЛЪБОВ

 

Четете още 

Георги Боянов получи наградите си за MVP за януари и февруари

Коментари

Новини Варна