IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
12:57 | 12 юни 2019
Обновен: 16:27 | 25 април 2024

Цветан Соколов: Трябва да победим и в трите срещи във Варна

Силвано Пранди е правилният човек, който може да ни помогне да постигнем целите си

По материала работи: Борис Проданов
Цветан Соколов: Трябва да победим и в трите срещи във Варна

Цветан Соколов се завърна в националния отбор на България за предстоящия домакински турнир от Волейболната лига на нациите във Варна. От 14 до 16 юни в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта в морската и волейболна столица на България "лъвовете" посрещат Австралия, Япония и Италия. След пристигането си Цветан Соколов даде специално интервю за официалния сайт на родната федерация.

 

„От доста време чакам да се завърна в отбора. За жалост миналата година не успях, трябваше да направя операция. Сега съм много щастлив от факта, че съм отново в състава и точно във Варна. Очакваме прекрасно волейболно лято, изпълнено с много емоции, най-вече положителни. Стискам палци да зарадваме всички тези хора, които ще дойдат да ни подкрепят. Защото в крайна сметка и ние сме запалянковци, които просто играят“, каза той.

 

Цецо не скри очакванията си за мачовете срещу претендента Австралия, Япония и добрите ни познайници Италия.

 

„Очаквам хубави срещи на високо ниво, защото всеки един от тези отбори иска да побеждава. Така сме и ние. Надявам се да се получат красиви мачове, да зарадваме публиката във Варна и да излезем от срещите като победители. Тук сме се събрали да се подготвим най-добре точно за тази олимпийска квалификация. Чувам, че много хора говорят, че това е мисия невъзможна, но защо пък да е невъзможна? Аз очаквам всеотдайна подкрепа от публиката във Варна – тук сме постигали голяма част от целите си и сме играли мачове на много високо ниво, побеждавали сме много противници, които за момента са били фаворити, побеждавали сме олимпийски шампиони, световни шампиони. Надявам се да покажем нашата игра, нашето лице, да се забавляваме и най-вече – да излезем радостни от крайния резултат“, категоричен е Цветан Соколов.

 

Той говори и за големите цели пред „лъвовете“ и завръщането на Силвано Пранди начело на отбора.

 

„Олимпийските игри са много важен форум, на който всеки мечтае да се класира. На клубно ниво за мен тази година беше много емоционална, понеже миналата година загубихме всички финали. Много хора са казали, че да се класираш на Олимпийски игри е много по-трудно, отколкото да станеш олимпийски шампион. За мен първата и най-важна цел в момента е да се класираме на Олимпийски игри, защото предпочитам да гледам не толкова какво се случва в бъдещето, а какво се случва в момента. Искам да се подготвя най-добре и да помогна на отбора да се класира на Олимпийски игри. Вярвам, че всички момчета в националния отбор имаме същата цел и същата мечта. Възможно е, защото Силвано Пранди е човекът, който ми даде първата възможност да играя в националния отбор – от първия му период начело на България през 2008 г. съм в националния отбор, но през 2009 г. Силвано Пранди ми позволи да играя срещу много силни отбори, дори и в мача за третото място на европейското първенство – пусна ме в последния гейм срещу Русия, в мача, който спечелихме и станахме бронзови медалисти. След това, винаги когато имаше възможност, ме пускаше в игра и това се оказа много голям плюс за мен. Тогава бях млад, неопитен, но той ме пускаше в игра. Какво ми казваше? Влизай вътре и се оправяй! Даде ми перспектива, помогна ми много да израсна. Благодаря му за възможността да играя за националния отбор. Стискам палци. И мисля, че Силвано Пранди е правилният човек, който може да ни помогне да постигнем целите си“, категоричен е Цецо Соколов.

Той добави, че се надява да напълним залата, защото много пъти варненската публика е показвала, че няма равна.

 

„Надявам се да зарадваме тези хора, които ще дойдат да ни подкрепят и ще дадем всичко от нас това да се случи, хората да излязат с усмивка от залата след мачовете ни и да кажат: България победи!“, завърши легендата от терена.

 

Още по темата: Цецо Соколов се завръща за мачовете във Варна

Коментари

Новини Варна