IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
08:56 | 16 юни 2019
Обновен: 16:35 | 25 април 2024

От Дарби към Челси: Давайте ни 4 милиона паунда и взимайте Лампард

"Овните" няма да пуснат даром своя мениджър

По материала работи: Пламен Янков
От Дарби към Челси: Давайте ни 4 милиона паунда и взимайте Лампард

Дарби Каунти ще изиска от Челси компенсация в размер на четири милиона паунда за Франк Лампард, твърди изданието "Скай спортс", цитирано от Gol.bg.


Бившият халф е фаворит №1 за мениджърския пост на "Стамфорд Бридж", след като последните информации гласят, че лондончани са се съгласили да пуснат Маурицио Сари в Ювентус.


Раздялата на Челси с италианеца обаче ще бъде публично оповестена, след като клубът финализира всичко около привличането на негов заместник. 


Лампард има договор за още две години с Дарби. Според "Скай" той няма как да отклони предложението на Челси, но иска раздялата му с "овните" да стане по възможно най-приятелския начин, тъй като Франки изпитва огромно уважение към феновете на отбора и към собственика на клуба Мел Мерис, който му даде шанс да влезе в треньорската професия.


Според клауза в договора на Лампард всеки клуб, който иска да го привлече, трябва да плати на Дарби 3.5 милиона паунда. Сумата нараства на 4 милиона, ако този клуб играе в Шампионската лига, какъвто е случаят с Челси. 


Разговорите тепърва започват, така че ще е нужна минимум седмица, преди Лампард официално да бъде назначен за мениджър на Челси. 


Според "Сън" Лампард иска друга клубна легенда на Челси - Дидие Дрогба, да влезе в неговия щаб.


Четете още: Голяма чест! Организаторите на "Ролан Гарос" издигат статуя на Надал
 

Коментари

Новини Варна