IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
19:18 | 14 юли 2019
Обновен: 17:03 | 25 април 2024

Нова победа за Ливърпул в контролите

Джеймс Милнър реализира 2 попадения във вратата на Брадфорд

По материала работи: Деян Михайлов
Нова победа за Ливърпул в контролите

Ливърпул спечели и втората си контрола, след като победи с 3:1 четвъртодивизионния Брадфорд. Два гола за мърсисайдци през първото полувреме отбеляза Джеймс Милнър, който изведе тима с капитанската лента, а третото попадение за "червените" бе дело на Риън Брустър. Дойл отбеляза почетното попадение за домакините от дузпа в 81-ата минута.

Срещата се игра на "Вали Парейд" в Брадфорд и имаше и специално значение, тъй като част от приходите ще отидат за фондацията на бившия играч на двата отбора Стивън Дарби, който миналата година се отказа от футбола поради тежко неврологично заболяване.


Юрген Клоп разчиташе на почти същия състав, който игра в първата контрола, спечелена с 6:0 срещу Транмиър. Една от разликите бе Деян Ловрен, който бе включен в тима. През седмицата няколко от основните играчи на Ливърпул се включиха в подготовката, като Вирджил Ван Дайк и Джордън Хендерсън, но не взеха участие в мача. Очаква се те да играят в следващите контроли. Във вторник Ливърпул лети за САЩ за втората част от подготовката си.

Мърсисайдци очаквано доминираха, а Милнър откри резултата в 13-ата минута. Той отправи силен удар, топката рикошира и се озова в мрежата. Секунди по-късно Райън Кент бе съборен в наказателното поле и съдията отсъди дузпа, която Милнър реализира за 2:0. След половин час игра Окслейд-Чембърлейн се размина с гола, след като вратарят на домакините О’Донъл спаси. Малко преди почивката падна и трети гол за мърсисайдци. Удар на Окс бе отклонен, но топката попадна в Брустър, който от малък ъгъл направи 3:0. За младия нападател това е трети гол от началото на подготовката, след като се разписа два пъти срещу Транмиър.

На почивката Клоп направи 10 промени, като само Миньоле запази мястото си на вратата. Ливърпул продължи да има сериозно предимство, а отлични изяви имаше Къртис Джоунс. Положенията пред вратата на Брадфорд обаче не бяха толкова много. Девет минути преди края Дойл отбеляза почетен гол за домакините от дузпа, след като Люис фаулира Доналдсън.

 

Sportal.bg

Коментари

Новини Варна