IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
12:57 | 7 август 2019
Обновен: 07:31 | 30 април 2024

Варна приема кръг от Шампионската лига

Първенецът ни по футзал "Варна сити" е домакин на мачовете в края на август

По материала работи: Борис Проданов
Варна приема кръг от Шампионската лига

През август във Варна ще се проведе и първи предварителен кръг от Европейския клубен турнир по футзал – Шампионска лига, под егидата на УЕФА. Събитието, което общината ще подпомогне с 19 320 лв., ще се състои в периода 28 – 31 август  в зала „Конгресна“ на ДКС. Турнирът по футзал ще е с безплатен вход, като една от целите е да се популяризира този спорт сред подрастващите и сред децата, стана ясно на заседанието на постоянната комисия „Младежки дейности и спорт“.

 

Организатор на проявата ще е клуб "Варна сити" със съдействието на БФС и общината. Благодарение на "Варна сити" морската столица е хегемон в последните години във футзала. Отборът е 2 пъти №1 в страната, като новак не получава промоция за домакинство на Шампионската лига в първата година на съществуването си, но на 4 юли т.г. това се случва във втория опит и І предварителен кръг е даден на Варна.

 

Андрей Петров – ръководител програми и проекти към БФС, сподели мнението, че "Варна сити" е логичният победител в групата от 3 отбора, което го класира за следващия кръг.

 

„А какъв по-голям стимул за подрастващите от победите“, риторично попита той.

 

Съветниците единодушно отпуснаха средствата за домакинство, последната дума имат финансовата комисия и ОбС – Варна.

 

Още по темата: Групата на Черно море за гостуването на Ботев (Враца)

Коментари

Новини Варна