IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
21:11 | 13 август 2019
Обновен: 19:29 | 16 март 2024

Григор Димитров загуби от Вавринка за втори път

Така отпадна още в първия кръг на "Мастърс" турнира в Синсинати

По материала работи: Слав Велев
Григор Димитров загуби от Вавринка за втори път

Григор Димитров отпадна още в първия кръг на "Мастърс" турнира в Синсинати след загуба от Стан Вавринка. Швейцарецът стигна до успеха след 5:7, 6:4, 7:6(4) и така за втори пореден път елиминира българина в първия кръг на турнир, след като преди броени дни го изхвърли и на старта в Монреал.

 

Това бе седмо поражение за хасковлията от този тенисист, както и четвърта загуба в последните пет мача. В следващата седмица той ще се срине с още няколко места в световната ранглиста и нищо чудно да изхвърчи извън топ 80.

 

В първия сет Димитров се представи чудесно и си печелеше подаванията, а в последния гейм проби решително, за да спечели частта. Във втория сет обаче Стан стигна до пробив в третия гейм, който му се оказа достатъчен, за да изравни сетовете.

 

В третия и решителен сет Вавринка проби в третия и петия гейм, а освен това на свой сервис имаше аванс от 40:15. След това обаче за него всичко се обърка. Той изпусна двата мачбола, а след това Григор се окопити и успя да върне, и двата пробива.

 

Все пак швейцарецът проби за 6:5 и спед това се очакваше да си вземе гейма, но бе пробит отново. В тайбрека обаче Стан надделя след 7:4 точки в своя полза.

 

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна