IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
16:00 | 18 август 2019
Обновен: 02:03 | 28 март 2024

Медведев победи Джокович в Синсинати

Руснакът изоставаше с 3:6, 2:3, както и при собствен сервис с 30:40

По материала работи: Пламен Янков
Медведев победи Джокович в Синсинати

Руснакът Даниил Медведев отнесе сръбската звезда Новак Джокович с 3:6, 6:3, 6:3 и се класира на финала на турнира по тенис от сериите Мастърс в Синсинати.


След като загуби първия сет, 9-ият в схемата руснак заигра наистина все едно няма какво да губи и обърна мача до 2-1 сета в своя полза. Агресията му стана много по-сериозна, особено в края на втората част. Руснакът изоставаше с 3:6, 2:3, както и при собствен сервис с 30:40. Но тогава спаси точката за пробив и стигна до успеха след час и 43 минути игра. 23-годишният руснак отстрани Джокович и преди три месеца в Монте Карло, което е втора поредна победа над именития съперник.


По този начин Медведев постигна 43-та победа от началото на годината и ще се опита да стигне до първа титла от Мастърс сериите тази вечер, като на финала ще се изправи срещу белгиеца Давид Гофен, пише Gol.bg.


"В първия сет бях просто като парализиран. Оставих само Новак да играе. След това знаех, че няма какво да стане, освен да загубя и се стегнах. Но през цялото време моят втори сервис не работеше. Новак просто ме разбиваше при втория ми сервис в първия сет и до половината на втория. Но при 30 равни си казах, и какво сега - има ли смисъл да мисля какво ще стане, ако. . .", каза след края на мача руснакът. За него това е трети пореден финал.


Този път съперник за титлата ще бъде белгиеца Давид гофен, който е номер 16 в схемата на турнира. Той се наложи над французина Ришар Гаске с 6:3, 6:4. След бързо реализиран пробив Гофен поведе с 4:1 в първия сет, което му гарантира успеха. Във втория обаче Гаске поведе с 2:0, но белгийският противник спечели пет поредни гейма и отново постави нещата под контрол.


"Изключително съм щастлив! На този турнир тук играя най-добрия си тенис от няколко години насам. Уникален момент за мене е да бъда на финала на този силен турнир, заяви Гофен.


Четете още: Мъри няма да играе и на двойки на US Open

Коментари

Новини Варна