IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
09:10 | 17 октомври 2019
Обновен: 13:43 | 20 март 2024

Избират новия президент на БФС без конгрес

Уставът на централата гласи: при подаване на оставка, трайна невъзможност да изпълнява задълженията си или смърт, правомощията на президент се изпълняват от първия вицепрезидент

По материала работи: Пламен Янков
Избират новия президент на БФС без конгрес

В дневния ред на утрешния Изпълком на БФС няма точка за обсъждане на дата за извънреден конгрес. Така наследникът на Борислав Михайлов ще бъде избран още сега от членовете на Изпълкома, пише “Меридиан мач”. Уставът на централата гласи: “при подаване на оставка, трайна невъзможност да изпълнява задълженията си или смърт, правомощията на президент се изпълняват от първия вицепрезидент, а при невъзможност или отказ от негова страна - от друг вицепрезидент избран от ИК до провеждането на конгрес”. Първият вицепрезидент Йордан Лечков е кандидат за кмет на Сливен и няма как да бъде обявен за изпълняващ длъжността президент на БФС. Така почти сигурно на поста на Борислав Михайлов ще застане Атанас Фурнаджиев.

 

“Да има ме в общата картина за президентския пост. Това не е тайна. Има си устав, който ще следваме”, призна самият Фурнаджиев пред Sportal.bg.

 

Очаква се Фурнаджиев да изпълнява длъжността на президент до края на мандата на сегашното управление, който изтича през 2022 година. Той няма да е временен президент, а постоянен. Повече от 10 години е отдаден на българския футбол. Започва кариерата си в БФС като шеф и председател на Дисциплинарната комисия, а към днешна дата е член на Изпълкома и вицепрезидент. Той бе избран за член на комисията по маркетинг на УЕФА, което красноречиво говори за неговите качества.

 

Фурнаджиев е завършил УНСС и има бакалавърска степен по “Счетоводство и контрол”. По-късно става магистър във “Външна търговия”. Той е управител на “Форд Мото-Пфое”, председател на варненския “Пфое мол” и управител на “КП Имобилиен”, която е собственик на “Белведере Холидей Клуб” в Банско.

Коментари

Новини Варна