IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Спорт
13:20 | 8 декември 2019
Обновен: 08:06 | 17 април 2024

Джошуа прибра 50 млн. паунда за боя над Руис, наред е Кобрата

Мениджърът на Пулев: Сега идваме ние

По материала работи: Ставри Таргов
Джошуа прибра 50 млн. паунда за боя над Руис, наред е Кобрата

Антъни Джошуа си върна шампионските пояси във версии IBF, WBA и WBO в реванша срещу Анди Руис. Триумфът му бе подплатен и с рекорд - той взе лъвския пай от паричния фонд на мача - 50 милиона паунда.

 

Това е най-големият финансов бонус, получаван от 30-годишния британец. По този начин само с един мач Антъни Джошуа удвои богатството си, което до момента се изчисляваше на 42 милиона паунда.

 

Анди Руис пък ще вземе 10 милиона паунда за мача си срещу Джошуа. Голямата разлика в парите се дължи на факта, че повечето финансови детайли са били уточнени още в договора за първия мач, където е имало специална клауза за провеждането на реванш.

 

Освен това Антъни Джошуа и Анди Руис ще получат допълнителни пари от приходите, свързани с абонаментите за телевизионното излъчване на мача. Очакванията са всеки от двамата да вземе по малко повече от 1 милион паунда.

 

Междувременно мениджърът на Кубрат Пулев – Ивайло Гоцев, заяви, че следващият боксьор, който трябва да се бие с Антъни Джошуа е именно българинът.

Гоцев акцентира, че вече има гарантиран мач между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър, поради което системата е такава, че битката за пояса от IBF трябва да е именно с Пулев.

 

"Не вярвам да видим реванш на реванша. Пак имаме лицето на бокса – Антъни Джошуа, който се боксира брилянтно. Направи бой, който трябва да спечели на всяка цена. Имаме шампион, така че на 22-и февруари има мач между Фюри и Уайлдър, така че ние идваме наред", сподели Гоцев пред Diema sport 2.

 

Всичко за двобоя между Джошуа и Руис четете в Gol.bg

Коментари

Новини Варна