IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
12:24 | 19 февруари 2020
Обновен: 19:58 | 25 април 2024

Християн Корунчев с нов съперник на SENSHI 5 във Варна

Любо Ялови (Сърбия) замени Сергей Браун (Германия) в последния момент

По материала работи: Борис Проданов
Християн Корунчев с нов съперник на SENSHI 5 във Варна

Християн Корунчев ще има нов съперник за петото издание на бойната верига SENSHI. Българският боец трябваше да се изправи тази събота във Варна срещу изключително силния германец Сергей Браун, но влошеното здравословно състояние на Браун провали този сблъсък. Организаторите реагираха светкавично и бе намерен нов класен противник за състезателя на СК „Армеец“. Така на ринга във варненската зала „Конгресна“ на 22 февруари ще се качи за втори път един от най-титулуваните сръбски кикбоксьори Любо Ялови, предаде boec.bg.

 

Срещата между двамата ще се играе в стил К-1.

 

Корунчев и Ялови вече са се срещали веднъж на ринга. На световното първенство по кикбокс на WAKO през 2017 г. българинът успява да спечели двубоя по точки.

През 2013 година Ялови става световен шампион на WAKO, а на първото издание на SENSHI преди година във Варна, спечели и Европейския пояс по кикбокс на WAKO PRO в категория до 81.4 кг. Тогава той се изправи срещи македонеца Бобан Илиоски в петрундов двубой в стил К-1. Сърбинът се е бил и на ринга на супернирура Tatneft.

 

Християн Корунчев е двукратен световен шампион по муай тай и световен шампион по кикбокс. Освен успехи на аматьорския ринг, той е и носител на Интерконтиненталната титла по кикбокс за професионалнисти К-1 на WAKO PRO.

 

До SENSHI 5 остават точно 4 дни. Бойното шоу започва в събота, на 22 февруари, от 19 ч. в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта във Варна. В него ще участват бойци от 11 държави, а публиката ще стане свидетел на 9 тежки двубоя в стиловете KWU SENSHI, KWU Full contact, WAKO PRO K-1 и WAKO PRO Low kick.

 

Рефери на част от срещите ще бъдат световни кикбокс величия – четирикратните шампиони на К-1 Ернесто Хуст и Семи Шилт, както и трикратният първенец на К-1 Петер Артс. Те ще са и сред почетните гости на SENSHI 5.

 

Официалният кантар на SENSHI 5 ще се проведе на 21 февруари от 14,30 ч. в Grand Mall Varna.

 

Цялата галавечер ще се излъчва на живо по американската онлайн телевизия FITE TV и на www.boec.com. Билети за бойното шоу може да купите от касите на Двореца на културата и спорта във Варна, както и от Eventim.bg.

 

Още по темата: Официалният кантар на SENSHI 5 ще бъде в петък във Варна

Коментари

Новини Варна