IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
11:02 | 19 февруари 2020
Обновен: 15:55 | 14 април 2024

Официалният кантар на SENSHI 5 ще бъде в петък във Варна

Три сблъсъка за титли и бойци от 11 страни са в бойната карта на събитието

По материала работи: Борис Проданов
Официалният кантар на SENSHI 5 ще бъде в петък във Варна

Истинско съзвездие от шампиони по кикбокс и карате киокушин от общо 11 държави и тежки двубои за 3 титли по кикбокс – това е бойната карта на петото издание на професионалната галавечер от марката SENSHI. На 22 февруари феновете на бойните спортове в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта във Варна ще видят 9 тежки двубоя поправилата KWU SENSHI, KWU Full contact, WAKO PRO K-1 и WAKO PRO Low Kick.

 

Последните три сблъсъка ще определят кои ще бъдат носителите на една европейска и на две световни титли. Състезателят на варненския клуб „Боил“ Богдан Шумаров е един от претендентите за пояса на WAKO PRO. В последния двубой на SENSHI 5 той ще се съревновава за вакантната титла по кикбокс за професионалисти. Негов опонент ще е естонецът Майкел Астур.

 

Битката ще се проведе в 5 рунда по правилата на К1, а категорията е до 75 кг. За пръв път защита на Световния пояс ще направи капитанът на националния ни отбор по кикбокс Атанас Божилов. Претендент за титлата ще бъде петкратният иберийски и шесткратен национален шампион по кикбокс на Португалия Адолфо Барао.

 

Официалният кантар на на бойната галавечер ще бъде в петък. Той ще се проведе в петък, на 21 февруари, от 14,30 ч., в Grand Mall Varna (последен етаж). По време на него за пръв път един срещу друг ще застанат бойците от бойната карта на SENSHI 5. На кантара ще присъстват и три холандски кикбокс величия – четирикратните шампиони на К-1 Ернесто Хуст и Семи Шилт, както и трикратният първенец на К-1 Петер Артс.

 

Премерванията на бойците, които ще се състезават за трите титли на WAKO PRO, ще наблюдава техническият директор на организацията Сърджан Бугарчич, който ще пристигне от Сърбия. Тегленията за останалите шест срещи, които ще се играят по правилата KWU SENSHI и KWU Full Contact, ще бъдат под погледа на генералния секретар на най-голямата киокушин организация KWU (б.р. – Световният киокушин съюз) шихан Александър Пичкунов. Легендарният боец има финал на световните серии Гран При по К-1 през 2007 и 2008 г. Освен това е и бронзов медалист от Световното първенство по карате киокушин през 1999 г. в абсолютна категория, сребърен медалист от първенството на Русия по киокушин през 2004 г. и победител в купата на Русия по киокушин от 2001 г.

 

Кантарът на SENSHI 5 е със свободен вход и е отворен за всички фенове на бойните спортове. Тогава ще бъдат раздадени и акредицатии за журналисти.

 

Елитната бойна гала SENSHI 5 ще предложи на феновете общо 9 мача в стиловете KWU SENSHI, KWU Full Contact, WAKO PRO K-1, WAKO PRO Low kick. Цялата гала може да гледате в ефира на MAX SPORT 2, безплатно по международната онлайн телевизия FITE.TV, както и на www.boec.com.

 

Билетите за SENSHI 5 вече са в продажба и са с цени 10 и 20 лв. За повече информация относно SENSHI, следете уебсайта www.senshi.com, както и социалните мрежи на веригата https://www.facebook.com/senshigala/ и https://www.instagram.com/senshi.gala/

 

Бойна карта на SENSHI 5

1. Анна Издебска (Украйна) – Албена Ситнилска (България) – 55 кг – KWU Full contact

2. Владимир Сергеев (Украйна) – Петър Стойков (България) – 70 кг – KWU SENSHI

3. Маджид Хашеми Бейджи (Иран) – Николай Йоргов (България) – 80 кг – KWU SENSHI

4. Масааки Фуджи (Япония) – Виталий Ишахнели (Русия) – 95 кг – KWU Full contact

5. Любо Ялови (Сърбия) – Християн Корунчев (България) – 80 кг – KWU Full contact

6. Артур Арушанян (Армения) - Алишер Карменов (Казахстан) – 65 кг –KWU SENSHI

7. Абдерахим Шафе (Франция) – Андрей Чехонин (Русия) – WAKO PRO световна титла лоу кик в кат. до 85,1 кг – 5 рунда, K-1

8. Адолфо Барао (Португалия) – Атанас Божилов (България) – WAKO PRO световна титла в кат. до 71,8 кг, защита – 5 рунда, K-1

9. Майкел Астур (Естония) – Богдан Шумаров (България) – WAKO PRO европейска титла (вакантна) кат. до 75 кг – 5 рунда, K-1

 

Още по темата: Християн Корунчев с нов съперник на SENSHI 5 във Варна

Коментари

Новини Варна