IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
08:48 | 25 април 2017
Обновен: 10:21 | 16 май 2024

Близо 60 души ограбиха трезор в Парагвай

Загинал е полицай, а трима цивилни са ранени

По материала работи: Пламен Янков
Близо 60 души ограбиха трезор в Парагвай

Полицай е загинал, а трима цивилни са ранени, след като десетки въоръжени нападатели използваха експлозиви, за да взривят трезора на инкасо компания в Парагвай и избягаха в Бразилия, информира БНТ.


Нападението е продължило близо три часа, а в него са участвали близо 60 души. До момента, властите не са потвърдили колко пари са откраднати, но говорител на компанията отхвърли твърденията на местните медии, че сумата възлиза на 40 милиона долара, като заяви, че откраднатите пари са значително по-малко. По сградата на компанията са нанесени множество щети, околните постройки също са засегнати. Властите подозират, че зад нападението срещу инкасо компанията стоят бразилски гангстери, а свидетели твърдят, че те са говорили на португалски.

 

Президентът на Бразилия Мишел Темер заяви, че правоохранителните органи на страната му са готови да окажат необходимото съдействие на разследването.

 

Четете още Въоръжен обир и стрелба в Лас Вегас, маскирани обраха магазин на „Ролекс“

Коментари

Новини Варна