IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
11:00 | 24 юли 2017
Обновен: 18:26 | 25 април 2024

Назначенията в държавния сектор в Румъния ще бъдат замразени

Ще има и изключения, а всеки ръководител на ведомство ще може да отблокира някои позиции на базата на основателна и ясна мотивация

По материала работи: Слав Велев
Назначенията в държавния сектор в Румъния ще бъдат замразени

Бившият румънски премиер Виктор Понта, който е и бивш председател на Социалдемократическата партия /СДП/ в Румъния, заяви снощи, че желае да сформира нова политическа формация, която да привлече гласовете на разочарованите от начина, по който Ливиу Драгня ръководи партията в момента, информира днес вестник "Гъндул".

 

Понта уточни, че не става въпрос за проект в рамките на СДП, а за нова политическа конструкция.

 

"Пуска се в действие един стартъп", посочи Понта, който през юни беше изключен от СДП.

 

Същевременно вестник "Адевърул" пише днес, че опонентите на председателя на СДП Ливиу Драгня вътре в партията правят опозиция във Фейсбук.

 

Ливиу Драгня бе взет за мишена от редица сегашни и бивши колеги, които го критикуват заради твърдата ръка, с която управлява партията. Бившите премиери от СДП Виктор Понта и Сорин Гриндяну, евродепутатът от СДП Каталин Иван и бившият министър от СДП Еуджен Теодорович, който в момента е съветник в правителството на Тудосе, отправят редовни нападки по адрес на Ливиу Драгня, публикувайки съобщения в страниците си във Фейсбук, информира изданието.

 

За шокиращо съобщение на румънския премиер Михай Тудосе, че се блокират всякакви назначения, пише днес вестник "Евениментул зилей" и допълва, че премиерът Тудосе е заявил, че назначенията в държавния сектор ще бъдат замразени.

 

Тудосе уточни, че ще има и изключения, а всеки ръководител на ведомство ще може да отблокира някои позиции на базата на основателна и ясна мотивация.

 

"Всички казват, че има нужда от постове, за да се работи ефективно. Хайде да видим колко ефективни са тези, които вече са назначени и да ги сложим да работят", каза Тудосе.

 

БНТ

 

Четете още:   

 

 

Коментари

Новини Варна