IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
11:04 | 20 август 2017
Обновен: 11:49 | 15 юни 2024

Пхенян предупреди САЩ, че наливат масло в огъня

Военните маневри са съвместни с Южна Корея, започват утре

По материала работи: Юлиян Атанасов
Пхенян предупреди САЩ, че наливат масло в огъня

Северна Корея предупреди САЩ, че "наливат масло в огъня" със започващите утре съвместни военни учения

с Южна Корея.Те стартират на фона на крайно изострено напрежение между Вашингтон и Пхенян, припомни Франс прес, цитирана от БТА.В маневрите ще участват 17 500 американски военни, както и военни от Австралия, Канада, Колумбия, Дания, Нова Зеландия, Холандия и Великобритания. В миналогодишните учения участваха 25 хиляди военни.

 

"Ученията Ulchi Freedom Guardian (Пазител на свободата на улчи) ще протекат основно с компютърни симулации с цел да се подобри бойната готовност и защитата на района и да се укрепи стабилността на Корейския полуостров", се казва в декларация на Пентагона. Според Пхенян тези учения са провокационна репетиция на нахлуване в Северна Корея. "Съвместните военни учения Ulchi Freedom Guardian отново ще налеят масло в огъня и ще влошат ситуацията на полуострова", се казва в редакционна статия на органа на управляващата партия "Нодон синмун".Предупреждавайки за "неконтролируема фаза на ядрена война", вестникът уверява: "Ако Съединените щати си фантазират, че една война на полуострова ще се води у някой друг, далеч от тях на другите брегове на Тихия океан, те жестоко се заблуждават".

 

dnes.bg

 

Четете още: Атаката в Испания: Мишена и катедралата Sagrada Familia

Коментари

Новини Варна