IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Свят
21:52 | 19 октомври 2017
Обновен: 15:48 | 24 март 2024

Таяни: Никой в ЕС няма да подкрепи независима Каталуния

Каталунските лидери ще бъдат изолирани, предупреди председателят на ЕП

По материала работи: Слав Велев
Таяни: Никой в ЕС няма да подкрепи независима Каталуния

Ако каталунските власти обявят независимост от Испания, никой в Европейския съюз няма да ги подкрепи, предупреди председателят на Европейския парламент Антонио Таяни, цитиран от ДПА, предаде БТА.

 

"Ние се обявяваме за диалог, но никой в Европа няма да приеме независимостта на Каталуния", каза той в интервю за испанското консервативно радио КОПЕ.

 

Ако все пак каталунските лидери изпълнят заканата си, "те ще бъдат изолирани, никой няма да помогне на правителството на Каталуния по този път", предупреди Таяни.

Председателят на испанското правителство Мариано Рахой ще обсъди довечера въпроса с френския президент Еманюел Макрон, съобщи испанската агенция Еуропа прес, цитирана от ТАСС.

 

Двамата лидери ще се срещнат в Брюксел, където днес започва двудневно заседание на Европейския съвет.

 

Служители на гражданската гвардия на Испания влязоха тази сутрин в участък на каталунската полиция Мосос д'Ескуадра, за да потърсят информация, свързана с референдума за независимост на 1 октомври, съобщи в. "Вейнте минутос".

 

По негова информация представителите на правоохранителните органи на кралството действат по съдебна заповед, разследвайки действията на каталунската полиция в деня на допитването. Тогава им бе наредено да закрият всички избирателни участъци, но в някои случаи полицейските сили не се справиха с тази задача.

 

dnes.bg

 

Четете още:   

 

 

 

 

Коментари

Новини Варна