IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
17:53 | 15 ноември 2017
Обновен: 05:42 | 7 май 2024

Амстердам ограничава продажбата на марихуана близо до училища

Собственици на такива кафенета, които са свръхпопулярни сред туристите, обжалваха тази разпоредба в съда

По материала работи: Борис Проданов
Амстердам ограничава продажбата на марихуана близо до училища

Държавният съвет на Холандия разреши днес на Амстердам да ограничи работното време на намиращите се близо до училища "кафенета", в които се предлагат леки наркотици, съобщи Франс прес.

 

"Съдът на Амстердам постанови, че кметът има правото да ограничава работното време на кофишоповете" - "решение, което трябва да бъде потвърдено", заяви Държавният съвет.

 

Най-висшата инстанция за административно правораздаване в Холандия подкрепи по този начин желанието на кметството да направи така, че тези заведения да не са толкова видими за учениците .Кафенетата, които продават канабис и се намират в радиус от 250 метра от училища, вече нямат право да работят от 7.30 ч., както бе досега, а чак от 18 ч.

 

Те ще могат да работят до 1 часа след полунощ. Собственици на такива кафенета, които са свръхпопулярни сред туристите, обжалваха тази разпоредба в съда.

 

Потвърждавайки съдебното решение, постановено на първа инстанция, Държавният съвет даде на кметството на Амстердам свобода в кампанията срещу кофишоповете в близост до учебни заведения.В Холандия продажбата на малки количества канабис - под пет грама на човек - бе декриминализирана през 1976 г. и в момента този наркотик се продава легално в около 600 кафенета в страната.

 

дневник.бг

 

Още по темата: Наркопласьор от Девня, действал в съучастие с майка си, влиза зад решетките

Коментари

Новини Варна