IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Свят
10:42 | 11 декември 2017
Обновен: 14:36 | 23 април 2024

Определят мярката за неотклонение на Саакашвили

Бившият президент на Грузия беше задържан по обвинение в прикриване на организирана престъпна група

По материала работи: Пламен Янков
Определят мярката за неотклонение на Саакашвили

Бившият президент на Грузия и бивш губернатор на украинската Одеска област Михаил Саакашвили беше доведен в Печорския съд в Киев, за да му бъде определена мярка за неотклонение, съобщи на сайта си телевизионният канал „1+1”, цитиран от РИА Новости, БГНЕС и NOVA. 

 

„Лидерът на партията „Движение на новите сили” Михаил Саакашвили е в Печорския съд в Киев. В съда на бившия ръководител на одеската областна администрация ще бъде наложена мярка за неотклонение”, съобщи телевизионният канал.

 

Саакашвили беше задържан на 5 декември в рамките на наказателно дело по обвинение в подпомагане и прикриване на организирана престъпна група.

 

Привърженици на политика успяха да го освободят от полицейски микробус и заедно с него отидоха в центъра на украинската столица, за да настояват за импийчмънт на президента Петро Порошенко. На следващия ден правоприлагащите органи пристигнаха в палатковия лагер до парламента, за да търсят Саакашвили, но симпатизанти на политика оказаха съпротива.

 

Саакашвили беше окончателно задържан чак късно вечерта в петък и беше вкаран в предварителния арест на Службата за сигурност на Украйна.

 

Главната прокуратура ще поиска Саакашвили да бъде поставен под домашен арест.

 

По-рано политикът заяви, че е болен, а след въдворяването си в ареста обяви безсрочна гладна стачка. 

Коментари

Новини Варна