Япония: Военният парад в Пхенян е провокация!
Не смятаме да се примиряваме с това, заяви Токио
Публикувана: 9 Feb 2018 | 9:42

Японското правителство смята проведения вчера в Пхенян военен парад за провокация, заплашваща международната сигурност, заяви днес на пресконференция Токио правителственият говорител Йошихиде Суга, цитиран от ТАСС.

 

"Тази демонстрация на военна техника е откровена провокация, отправяща предизвикателство към регионалната и международната сигурност", заяви Суга. "Ние не смятаме да се примиряваме с това", добави той и отново подложи на критика политиката на Сеул, целяща намаляване на напрежението в отношенията със Северна Корея.

 

"Не трябва да се заблуждаваме от дипломатическите усмивки на Пхенян, необходимо е да избягваме действия, които могат да навредят на международния натиск върху Северна Корея", посочи японският правителствен говорител.

 

На друга пресконференция вчера японският министър на отбраната Ицунори Онодера заяви, че на парада били показани четири типа балистични ракети, включително междуконтиненталната "Хвасон-15". "В тясно сътрудничество със САЩ и Южна Корея ние внимателно ще събираме и анализираме информация за направленията във военната политика на Северна Корея", заяви министърът. Той отбеляза, че с военния си парад Северна Корея изтъква, че не смята да се отказва от ракетно-ядрената си програма.

 

Dnes.bg

 

Четете още:   

 

Коментари ( 0 )