IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
21:03 | 21 май 2018
Обновен: 03:11 | 17 април 2024

САЩ определиха изборите във Венецуела като фарс

Ще вземат дипломатически и икономически мерки

По материала работи: Борис Проданов
САЩ определиха изборите във Венецуела като фарс

Преизбирането на Николас Мадуро за президент на Венецуела е фарс, заяви вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс, цитиран от Франс прес и Ройтерс. "Изборите във Венецуела са фарс, не са нито свободни, нито честни. Нелегитимният резултат е пореден удар по гордата демократична традиция на Венецуела", каза Пенс и добави, че САЩ няма да стоят безучастни "докато Венецуела се срива, а бедността продължава да измъчва смелия й народ". "Режимът на Мадуро трябва да допусне хуманитарна помощ във Венецуела и да позволи на народа й да бъде чут", каза Пенс.

 

САЩ ще вземат дипломатически и икономически мерки срещу Венецуела, за да се възстанови демокрацията в тази страна, заяви държавният секретар Майк Помпейо, цитиран от ТАСС. "САЩ заедно с другите демократични държави подкрепят венецуелския народ и незабавно ще приемат дипломатически и икономически мерки за подкрепа и възстановяване на демокрацията на венецуелците", заяви Помпейо.

novini.bg

Коментари

Новини Варна