IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Свят
20:25 | 24 май 2018
Обновен: 05:37 | 26 февруари 2024

Товарният кораб "Сигнус" се скачи с Международната космическа станция

Той превозва 3,36 тона доставки

По материала работи: Борис Проданов
Товарният кораб "Сигнус" се скачи с Международната космическа станция

Американският товарен кораб "Сигнус" се скачи с Международната космическа станция (МКС), съобщи ТАСС. Корабът първо беше прихванат с роботизираната ръка на станцията и след по-малко от три часа се скачи с нея.

 

Товарният кораб "Сигнус" на компанията "Орбитал Ей Ти Кей" беше изстрелян с ракета "Антарес" от о-в Уолъпс, Вирджиния на 21 май. Той превозва 3,36 тона доставки – основно продоволствие, оборудване за станцията и материали за научни експерименти.

 

Единият от научните експерименти е за проверка на секстантите като резервни навигационни средства.

 

Предвидени са също тестове, които да покажат дали е уместно да бъдат правени молекулярни изследвания на МКС и за търговския им потенциал.

 

Друг експеримент е подготвен от студенти за смесване на цимент. МКС вече има и камера за охлаждане на атоми с помощта на лазери. Температурата в нея става по-ниска, отколкото в Космоса. "Сигнус" превози също оборудване за излизането на астронавтите в открит космос през следващия месец.

 

Това е деветата доставка, която "Орбитал Ей Ти Кей" прави със "Сигнус" до МКС за НАСА.

btvnovinite.bg

Коментари

Новини Варна