IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
18:42 | 14 август 2018
Обновен: 11:05 | 15 април 2024

Най-малко 30 жертви, още много са тежко ранени в Италия

Премиерът благодари на спасителите за работата им

По материала работи: Пламен Янков
Снимка: REUTERS

 

Италианският вицепремиер Матео Салвини съобщи, че загиналите при рухването на виадукт на автомагистрала в Генуа са най-малко 30, предаде Франс прес, цитирана от dnes.bg.

 

"Благодаря на пожарникарите, на професионалните спасители и доброволците, които се притекоха на помощ още в първата минута и продължават да работят за спасяването на човешки живот. За съжаление има около 30 загинали и множество тежко ранени", заяви Салвини пред журналисти в Катания, Сицилия.

 

По-рано Джовани Тоти, губернатор на северозападната област Лигурия, където е Генуа, каза на пресконференция, че по официални данни жертвите са 22, но броят им "несъмнено ще нарасне значително", посочва Ройтерс.

 

Инцидентът става в навечерието на утрешния голям италиански празник "Ферагосто" и движението вероятно е било по-натоварено от обикновено, тъй като много италианци са поели към плажовете или планините.

 

Бетонният мост Моранди е открит през 1967 г. Той е висок 90 м и дълъг малко повече от километър, като най-дългата отсечка между две подпори е 200 м.

 

Властите предполагат, че рухването на моста е резултат от умора на конструкцията, отбеляза италианската осведомителна агенция АНСА. Съоръжението е било ремонтирано през 2016 г.

 

В италианските медии се появи и информация, че случилото се е терористичен акт, но засега официални коментари в тази насока няма.

Коментари

Новини Варна