IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
13:44 | 22 януари 2019
Обновен: 15:56 | 15 април 2024

Няма шанс изчезналите моряци при взрива в Керченския пролив да са оцелели

Танкерите, на които е станал инцидента, са превозвали втечнен газ

По материала работи: Пламен Янков
Няма шанс изчезналите моряци при взрива в Керченския пролив да са оцелели

Няма шанс да бъдат намерени изчезналите моряци след взрива на двата кораба в Керченския пролив, съобщи руската Федерална агенция за морски и речен транспорт, цитирана от bTV.

 

Тази сутрин операцията в района на инцидента премина от спасителна в издирвателна.

 

По последна информация загиналите са 10 души, 12 са спасени, 10 са в неизвестност. Шансовете изчезналите моряци да са оцелели са минимални заради ниската температура на водата, съобщи оглавяващият Крим Сергей Аксенов.

 

По предварителни данни тежкият инцидент е възникнал при преливане на гориво от единия кораб в другия. Общо 32 души, включително индийски и турски граждани, са били на корабите „Канди” и „Маестро”, плаващи под танзанийски флаг.

 

Взривът е станал извън териториалните води на Русия, съобщи ТАСС. Следственият комитет на Руската федерация разследва случая.

 

„Стоянката”, на която са се намирали двата танкера, е била незаконна, съобщават още руските информационни агенции. Превозвали са втечнен газ с общ обем над 4,5 хил. тона.

 

На мястото на инцидента са се отзовали десет кораба, два специализирани плавателни съда, както и хеликоптер.

 

Предстои пострадалите моряци, както и телата на загиналите, да бъдат транспортирани в Керч.

 

По данни на местните власти инцидентът не е повлияел на морския трафик в района, еколозите обаче предупреждават, че е възможно замърсяване на околната среда.

Коментари

Новини Варна