IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
14:56 | 18 март 2019
Обновен: 20:09 | 21 април 2024

Стрелбата в Утрехт – тероризъм, има убит

Мъжът, открил огън, е избягал с автомобил

По материала работи: Пламен Янков
Снимка: Ройтерс

Най-малко един човек е убит при стрелбата в Утрехт, предадоха от Франс прес, цитирани от Dnes.bg.


Първоначално беше съобщено, че няколко души са ранени.


Холандската полиция каза, че е възможно стрелбата в Утрехт да е била открита с "терористичен мотив".
 

Мъжът, открил огън в трамвай, е избягал с кола. Мъжът започна яростно да стреля, разказа очевидец пред портала NU.nl. Позовавайки се също на очевидци, порталът Dutch News, съобщи, че някакъв мъж изведнъж започнал да стреля около себе си, а „лежаща до него жена“ повтаряла: „Не съм направила това“.


При инцидента, станал тази сутрин около 10,45 ч. местно време, са ранени няколко души. Все още не е ясно колко точно са ранените и доколко сериозно са пострадали те. Площад и трамвайна спирка близо до центъра на града са отцепени от полицията. На местопроизшествието са изпратени линейки и служители на антитерористичното подразделение на полицията.


На мястото са пристигнали и екипи на антитерористичната полиция. Три хеликоптера са на място, за да извозят ранените до болниците. Премиерът на Холандия Марк Рюте заяви, че е силно разтревожен от случилото се и че ще бъде свикано кризисно заседание. В сградата на правителството в Хага са засилени мерките за сигурност, съобщи холандското радио.


Не е изключено нападателите да са били няколко.


Полицията издирва червено "Рено Клио" и е обкръжила жилище в близост до инцидента. Гражданите са помолени да стоят далеч от мястото на стрелбата, за да не затрудняват работата на спасителните екипи.


Мерките за сигурност са засилени в училища, джамии и транспортни възли, сред които летищата, както и в стратегическите инфраструктурни обекти.


Нивото на заплаха от тероризъм в Утрехт е повишено до последното пето ниво.
 

Още по темата: Стрелба в трамвай в Утрехт, има ранени

 

Коментари

Новини Варна