IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
11:52 | 16 май 2019
Обновен: 07:29 | 14 април 2024

Венецуела ще обсъжда гражданския си мир в Норвегия

Срещата между правителство и опозиция ще е в Осло

По материала работи: Пламен Янков
Венецуела ще обсъжда гражданския си мир в Норвегия

Представители на венецуелското правителство и на опозицията са заминали за Норвегия, за да обсъдят възможността за преговори за решаване на политическата криза в страната, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес, цитирани от БТА и Dnes.bg.


Властите на Венецуела ще бъдат представени в Осло от министъра на информацията Хорхе Родригес и от губернатора на щата Миранда Ектор Родригес.


От опозицията за Норвегия са заминали вторият заместник-председател на парламента Сталин Гонсалес и политическите съветници Херардо Блайд и Фернандо Мартинес.


Норвежкият външен министър заяви през март, че е готов да действа като посредник за преговори между венецуелското правителство и опозицията, припомня агенцията. До момента противоборстващите страни не са провели срещи, но ще разговарят поотделно с норвежки дипломати, заявил пред Ройтерс източник от опозицията.


В реч, излъчена по националната телевизия вчера, венецуелският президент Николас Мадуро заяви, че Хорхе Родригес "изпълнява важна мисия в чужбина", но не посочи повече подробности.


Четете още: Русия се превъоръжава с изтребители от пето поколение
 


 

Коментари

Новини Варна