IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
20:42 | 16 юни 2019
Обновен: 20:02 | 25 април 2024

Британците разглеждат Борис Джонсън като най-силния кандидат за премиер

Това показват социологически проучвания

По материала работи: Пламен Янков
Британците разглеждат Борис Джонсън като най-силния кандидат за премиер

Британците разглеждат депутата и фаворита за лидер на Консервативната партия Борис Джонсън като най-силния кандидат за ролята премиер на Обединеното кралство, показват социологически проучвания, публикувани от "Таймс" и "Сън", пише news.bg.

 

Джонсън е три пъти по-популярен и от най-големите си опоненти в Консервативната партия.

 

В същото време изследване на YouGov е установило, че 47% от британците вярват, че Джонсън ще осигури победа на Консервативната партия на следващите парламентарни избори, като ще победи Лейбъристката партия и Партия "Брекзит" на Найджъл Фараж.

 

По-рано тази седмица кметът на Лондон спечели на първия тур от надпреварата в Консервативната партия за лидер на торите. Той беше подкрепен от 114 от 313 консерватори.

 

Иначе изследването на YouGov отрежда първо място за Партия "Брекзит" с 24% подкрепа. Втори и трети са консерваторите и лейбъристите с по 21%, а Либералните демократи получават 19 на сто. Проучването е проведено на 13-14 юни и в него са участвали 1672 респонденти.

Коментари

Новини Варна