IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
12:13 | 25 юни 2019
Обновен: 05:31 | 25 април 2024

Иран: Новите санкции на САЩ са възмутителни

Това решение означава "сигурен провал" за усилията на Белия дом, каза иранският президент Хасан Рохани

По материала работи: Слав Велев
Иран: Новите санкции на САЩ са възмутителни

 

Новите санкции на САЩ, насочени срещу иранския върховен водач и други официални лица, са възмутителни и идиотски, заяви днес президентът на Иран Хасан Рохани, цитиран от Асошиейтед прес.

 

Това решение означава "сигурен провал" за усилията на Белия дом, каза Рохани в излъчвано на живо телевизионно обръщение.

 

Той разкритикува САЩ и затова, че възнамеряват по-късно тази седмица да включат в новите санкции и иранския външен министър Мохамад Джавад Зариф.

 

"Призовавате да се водят преговори и в същото време санкционирате външния министър. Очевидно е, че лъжете", каза Рохани, цитиран от Франс прес.

 

"Действията на американците нарушават правата на човека и оказват натиск на целия народ на Иран. Усещаме, че в Белия дом и управляващите кръгове на САЩ царят разочарование и смут. Те мислеха, че нашата страна ще се срине до два-три месеца, но видяха, че от това само станахме по-силни", заяви иранският президент, цитиран от ТАСС.

 

Dariknews.bg

 

Четете още:  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Новини Варна