IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Свят
10:15 | 25 януари 2020
Обновен: 21:12 | 10 март 2024

Евакуираха хиляди във Венеция заради бомба от Втората световна война

Трафикът по въздух и вода ще бъде преустановен на 2 февруари, така че 220-килограмовата бомба да може да бъде обезвредена

По материала работи: Слав Велев
Евакуираха хиляди във Венеция заради бомба от Втората световна война

Хиляди жители на Венеция ще трябва да се евакуират временно заради неизбухнала бомба от Втората световна война, която бе открита там, предаде ДПА.

 

Градската управа каза, че трафикът по въздух и вода ще бъде преустановен на 2 февруари, така че 220-килограмовата бомба да може да бъде обезвредена. Въздушното пространство над града също ще бъде временно затворено по време на операцията по обезвреждането.

 

 

Бомбата бе открита близо до промишленото пристанище Маргера, което е далеч от историческия център на града. По време на обезвреждането на бомбата обаче историческият център на Венеция ще бъде отцепен от континенталната част на града. Двете части са свързвани или по море с корабчета или чрез Моста на Свободата, по който преминават колите, влаковете, автобусите и трамваите.

 

 

Заради обезвреждането на 2 февруари в 5 ч. по Гринуич около 3500 души ще напуснат временно домовете. Къмпинг и шест хотела също ще бъдат засегнати.

 

Dariknews.bg

Коментари

Новини Варна