IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
12:51 | 30 март 2016
Обновен: 08:01 | 20 април 2024

Осъдиха ученици за кражба на лаптоп

На младежите е наложена "пробация" за срок от 1 година

По материала работи: Слав Велев
Осъдиха ученици за кражба на лаптоп

Двама дванадесетокласници бяха осъдени за кражба в съучастие на преносим компютър от частен дом в село Любен Каравелово. Присъдата на 20-годишния Р.Т. и 19-годишния Й.Д. беше издадена по реда на съкратеното съдебно следствие. На младежите е наложена "пробация" за срок от една година. Наложително е осъдените да спазват две задължителни мерки - срещи с пробационни служители и регистрация по настоящ адрес, с периодичност 2 пъти седмично.Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок. 


Наказанието беше наложено за престъплението, извършено от младежите на 25 юни 2014 г. на този ден, около обяд те решили да отидат до къща в село Любен Каравелово, където знаели, че стопаните имат преносим компютър. Те влезли в двора и извикали на висок глас. След като никой не им отвърнал, проникнали през незаключената врата, открили лаптопа и го взели заедно със зарядното. Още същия следобед те пристигнали във Варна и в магазин за употребявана компютърна техника предложили за продажба чуждата вещ. Получената сума от 200 лева двамата подсъдими веднага изхарчили за почерпка и за игра в казино. Инкриминираното имущество е оценено на стойност 533 лв. 

 

Черно море

Коментари

Новини Варна