IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
10:03 | 4 октомври 2016
Обновен: 21:08 | 30 април 2024

Плажът, пристанищата и бреговата ивица са интегрирани в града

Мнение на Мика Аконен, директор на дирекция „Международни отношения“ в община Турку, Финландия

По материала работи: manager
Плажът, пристанищата и бреговата ивица са интегрирани в града

Вчера следобед имах възможност да разгледам пристанищната зона в рамките на събитията на “Тол Шипс”. Също така успях да се разходя по крайбрежната ивица на града.

 

Това, което намирам за предимство, е удобството, имайки предвид, че и пристанищната зона, и бреговата ивица, и плажната ивица са интегрирани в града. Това е изключително привлекателно и страхотно. Това, от което успях да се възползвам и да разгледам покрай крайбрежната алея, от ресторантите и разходката, бих казал, че са изключително хубавите ресторанти и заведения, и колега, който трябваше да бъде тук в рамките на уъркшопа, изчезна, вероятно да се възползва от крайбрежните заведения.

 

Бидейки крайбрежни и туристически градове, пред Турку и Варна има общи предизвикателства и възможности за споделяне на опит. Освен да развиваме градовете си  като привлекателни туристически дестинации, с красиви плажове и добри заведения за хранене, бихме могли да представим като приоритет устойчивото развитие, можем да споделяме опит в опазването на чистотата на водата, отпадъците, екологични чисти градове и места. 

 

Татяна Кисьова

 

Още по темата:  Варна събра представители на побратимените си градове

За нас ще бъде интересно да почерпим от опита на Варна

Ако бизнес и местна власт работят заедно, нещата ви ще се получат

 

Коментари

Новини Варна