IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
17:06 | 20 март 2017
Обновен: 03:29 | 16 април 2024

Набират проекти за паметник на моряка до края на май

Монументът ще бъде разположен на последната тревна площ в близост до ФКЦ

По материала работи: Слав Велев
Набират проекти за паметник на моряка до края на май

До края на май набират проекти за паметник на моряка. Това съобщи в студиото на сутрешния блок на телевизия „Черно море“ „Утро в нашия град“ капитан далечно плаване Димитър Димитров, председател на фондация „Морски съдби“ и зам. председател на Българската асоциация на морските капитани. 


„Набирането на идейни проекти се администрира от общината. Те трябва да бъдат представени до 15 юни пред комисията, в която са включени поравно представители на културните и моряшките среди – и на бизнеса в сферата и на военното морячество и на неправителствените граждански организации. Този път сме опростили задачата и сме пояснили, че паметникът трябва да изглежда като фигура, около която да има атрибути, свързани с моряшката професия, т.е. да бъде нещо реалистично. Нашата визия е, че един такъв паметник би трябвало да се направи с максимален консенсус  между различните страни, тъй като може да се превърне в символа на града“ – поясни Димитър Димитров. 


Победителите в конкурса за идеен проект ще получат награден фонд в размер на 4000 лв., обяви той.


Монументът ще бъде разположен на последната тревна площ  в близост до ФКЦ. 


Полина Петрова, Иван Барбов
 

 

Целия разговор в сутрешния блок на ТВ "Черно море", чуйте тук:

"Щрихи от утрото" (20.03.2017) - Ще има ли Варна паметник на моряка?
 

 

Коментари

Новини Варна