IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
11:52 | 28 март 2017
Обновен: 15:35 | 23 април 2024

Румънци и гърци идват във Варна по Великден

Вече има резервации и хотелите са на 60-70% пълни, съобщи в студиото на сутрешния блок на ТВ "Черно море" Павлин Косев, председател на варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите

По материала работи: Слав Велев
Снимка Пламен Гутинов, архив

Румънски и гръцки туристи проявяват интерес към Варна и курортите в региона за великденските празници. Вече има резервации и хотелите са на 60-70% пълни, съобщи в студиото на сутрешния блок на ТВ "Черно море" Павлин Косев, председател на варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите. Места все още има. Предпочитани са ваканционните хотели по курортите. Градските хотели се избират от екскурзианти. 


Цените са различни, съобразно категорията на хотела и обема на пакета услуги, който се предлага. Като цяло няма завишение на цените, заради Великден, подчерта Павлин Косев. "Това е добър повод да стартираме успешно сезона, но целта ни е основно да има висока запълняемост на базата", поясни той. 


Между 60 и 73% варира годишната запълняемост на градските хотели във Варна. Повишаването на този процент зависи от привличането на туристи в крилата на сезона, което може да стане с богат събитиен календар. "Уикенд туризмът е друга перспективна ниша, която не е достатъчно разработена при нас. Такъв тип почивка избират семейства или малки групи хора. Те също могат да бъдат привлечени с различни събития, трябва да имат причина да посетят града, освен добрата база на хотелите и ресторантите. Добре е да се обърне повече внимание на рекламата на уикенд туризма", препоръча Павлин Косев. 


Полина Петрова, Иван Барбов


Целия разговор в студиото на сутрешния блок на ТВ "Черно море", вижте тук:


"Щрихи от утрото" (28.03.2017) - Каква е натовареността на градските хотели и заведения през пролетния сезон?


 

Коментари

Новини Варна