IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Избрано
17:40 | 22 септември 2017
Обновен: 22:49 | 23 април 2024

Предпочитат ли варненци алтернативния транспорт?

Вижте отговорите им в Световния ден без автомобили

По материала работи: Слав Велев
Снимка Пламен Гутинов, архив

Предпочитат ли варненци алтернативния транспорт? Вижте отговорите, които дадоха пред екип на медийна група "Черно море" в Световния ден без автомобили.

 

Ани: Да, защото автомобилите много замърсяват околната среда. Някои коли такива черни облаци оставят след себе си, че задушават пешеходците. Аз предпочитам да се движа пеш из града и само на най-отдалечените места ходя с градския транспорт.  

 

 


Емануела: Аз бих предпочела модерния транспорт, който се задвижва с електричество. Много ми харесва, че Варна се включи в световния ден без автомобили. Да са по-малко колите в града дори само за ден е добра идея. Радвам се, че се случва. 

 

 


Рехайн: Аз предпочитам да се придвижвам с велосипед или пеш. Инициативата за световния ден без автомобили е добра, но със съжаление установих, че много малко хора се включиха в нея, сигурно разгласата не е била достатъчна, а и идеите за алтернативни начини за прекарване на свободното време не ми се струват достатъчни и атрактивни, за да привлекат хората. 

 

 


Максим: В чужбина хората обикалят с велосипеди, това е по-добре и за природата и за човешкото здраве. Много ми се иска тази практика да стане популярна и у нас. Един ден със сигурност не е достатъчен, но е по-добре от нищо. Дори за един ден всички да си оставят колите и да тръгнат с колело или пеш, пак е някаква победа и правилна първоначална стъпка. 

 


Явор: Аз обичам да карам колело. Автомобилите замърсяват чистия въздух. 

 

 

Анкетата подготвиха ТАТЯНА КИСЬОВА И ПОЛИНА ИВАНОВА

 

Още по темата:

Варна се включи в Световния ден без автомобили (СНИМКИ)

 

Коментари

Новини Варна